Müzik Bilimleri Anabilim Dalı Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Müzik Bölümü içerisindeki ilk, fakülte içerisinde ise resim bölümünden sonraki ikinci program olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyete geçmiştir.

Müziği icra etmenin yanında, müziği oluşturan olguların bilimsel olarak araştırılması ve müzikal icranın kültürel bağlam içerisindeki yeri ve anlamının ortaya çıkarılması ilkesinden hareketle ortaya çıkan Müzik Bilimleri, sosyal ve kültürel çalışmalar etiketi altında yer alan akademik alanlardan birisidir. Bu doğrultuda müziğin sanatsal, toplumsal ve kültürel boyutları üzerinde bilimsel nitelikte araştırma yapabilen ve aynı zamanda aldığı temel müzik eğitimi ile belirli bir çerçevede müzik icrası ve teorisine yönelik uygulama ve eğitimlere katkı sağlayabilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Sanatsal ve bilimsel faaliyetler ile Sinop ili ve Üniversitesinin kültürel zenginliğine katkı sunmak da programın hedefleri arasındadır.

Daha fazla bilgi için tıklayınız >>